Šta je dron?

Dron je bespilotna letelica sa kamerom kojom upravlja čovek putem daljinskog upravljača (džojstika). Dronovi danas poseduju veliki broj savremenih funkcija kao što je prenos slike iz kamere na velikim razdaljinama putem aplikacije na telefonu ili tabletu, brojnim senzorima koji omogućuju izbegavanje prepreka i zaštitu drona od udaraca, praćenje objekta (vozila, čoveka, bicikliste, čamca itd.), automatsko poletanje i sletanje kao i samostalno vraćanje na tačku poletanja. Kamere koje se nalaze na dronovima postavljene su na stabilizatoru (gimbalu) koji putem žiroskopa pravi savršeno stabilne video snimke čak i u situacijama kada je jak vetar. Neki dronovi poseduju fiksne kamere dok drugi imaju mogućnost skidanja i zamene kamere i objektiva na kameri. Dimenzije dronova za snimanje su prilično kompaktne što omogućava lako prenošenje. Kapacitet baterija na dronovima je takav da obično mogu da izdrže od 15 do 30 minuta letenja. Kada je u pitanju snimanje dronom, cena zavisi od letelice koja se koristi i količine snimanja. Snimanje iz vazduha daje potpuno drugačiju perspektivu video projektima.

SNIMANJE DRONOM BEOGRAD

DJI Mavic Air 2

DJI Mavic Air 2 je dron poslednje generacije sa kvalitetnim senzorom koji omogućava profesionalne snimke u visokoj rezoluciji 4k, jedan od retkih dronova koji imaju mogućnost pravljenja slow-motion snimaka u 4k rezoluciji (50-60fps). Bilo da Vam je potreban dron za snimanje spota, snimanje reklama, promo videa, ili bilo kakvog drugog projekta koji zahteva snimke iz vazduha ova letelica zadovoljiće sve Vaše potrebe. Snimci iz vazduha ostavljaju impresivan utisak na gledaoce pa je snimanje dronom postalo neizostavan deo većine video projekata danas. Takođe, brojne kompanije se odlučuju za pravljenje korporativnih fotografija iz vazduha kojima može da se prikaže Vaš objekat, nekretnina, panorama. Snimanje sa ovim dronom moguće je u 4k, 2.7k ili Full HD rezoluciji.

Cena rada sa ovim dronom zavisi od vrste i količine posla kao i lokacije na kojoj se snima, a kreće se od 150eur na više.

Mavic Air 2

Slika drona DJI Mavic Air 2

SNIMANJE DRONOM

Dron fotografije - Zlatibor

Dron fotografije napravljene letelicom DJI Mavic Air 2 na Zlatiboru

Snimanje Dronom

Dron Fotografije - Bazeni Horizont

SNIMANJE DRONOM

Primeri Snimanja Dronom

SNIMANJE DRONOM

DJI Inspire 2

DJI Inspire 2 je profesionalna letelica koja se koristi u snimanju visokokvalitetnih snimaka iz vazduha. Upotreba ovog drona se svakim danom povećava u filmskoj produkciji kao i u brojnim visokobudžetnim video projektima, sve više se upotrebljava i u Netflix produkciji. Zasebna kamera koja ima mogućnost rada sa većim brojem objektiva čini glavnu odliku ovog drona i obezbeđuje najfiniji kvalitet video snimka koji zadovoljava i najzahtevnije projekte.

Cena rada sa ovim dronom je 600 eur po radnom danu.

DJI Inspire 2

Slika drona DJI Inspire 2